Tri dana festivala i dokumetarnog filma u Slavonskom Brodu, među njima i dva domaćih autora
01.09.2016 11:27:35

 

SLAVONSKI BROD- Ljubitelji dokumentaronog filma na stranici festivalnovih mogu pratiti sve aktivnosti povodom FESTIVALA dokumentarnog filma koji kuca na vrata.

Podsjetimo Festival dokumentarnog filma održat će se u organizaciji uduge SBFILM od 8. do 10. rujna u Slavonskom Brodu. U tri dana prikazivanja u prostoru CENTRA MLADIH u Slavonskom Brodu, posjetitelji će moći vidjeti 16 novih dokumentaraca čiji autori dolaze iz čitave regije pa i šire.

Prvog dana festivala, 8. rujna na samom otvorenju s početkom u 20 sati bit će prikazn film brodske autorice Olje Terzić pod nazivom "Strah od nepoznatog".

Drugi dan, 9. rujna, rezervirn je je za sedam autora i njihovih projekcija prema sljedećem rasporedu

16.00- Religije, nacionalizam i kultura sećanja (Srbija) 

16.50- Središte vremena (Hrvatska) 

17.05- Jedina kneževina na balkanu (BiH) 

17.35- Črvi - football fans (Hrvatska)

18.05- Mrtvi kapital (Srbija) 

18:20- Legenda o Veroniki Desinickoj (Hrvatska) 

20.00- Bike Adventures of Hlapich and Lima- First Journey (Hrvatska) 

 

Trećeg dana, 10. rujna, Festival Novih posjetitelji će također u prostou Centra mladih moći pogledati 8 pojekcija:

5.30- The Puzzle (Makedonija) 

16.20- Ljubav se ne trži (Hrvatska)

17.00- Remembering the Others (Slovenija) 

17.45- Ja mogu da govorim (BiH) 

18.20- Druga obitelj - A second Family (BiH, Hrvatska) 

19:00- Hudo vreme (Hrvatska) 

20.00- Ramadan (Hrvatska) nakon čega slijedi službeno  zatvaranje festivala te  dodjela nagrada nakon čega će posjetitelji moći pogledati i film "Iskrice".

Podsjetimo Festival okuplja nove dokumentarce iz svih zemalja i u nekoliko godina svoga rada pe prerastao u prvorazredan kulturni događaj u regiji. U sklopu festivala se osim višednevnih projekcija filmova organiziraju filmske radionice, razna formalna i neformalna druženja na kojima se okupljaju gosti iz Hrvatske i inozemstva. Zato pripremite se i rezervirajte svoje vrijeme sljedeći vikend za Festival novih u SLavonskom Brodu.

 

 

 

 

/sš/

 

 

 

OSTALO IZ KATEGORIJE
Matošević i Odobašić branitelji su Domovinskog rata, slikanje im i danas pomaže, daje im mir
Branitelji županije okupljeni na izložbi ratnih fotografija i okruglom stolu kojim se dao naglasak na, do sada, manje poznate činjenice o topništvu
Ižimača je drveni valov s kamenim točkom koji „melje“ jabuke i koga vuku konji, pio se svježi sok, tradicija u Beravcima koja se ne propušta
Sve predstave imale su šarm amaterskog teatra, ali najbolji ove godine gosti su iz Srbije s predstavom "Migrantkinja Lejla ili daleko je Heidelberg"